Jeg synes selv de blev rigtig gode.
Her kommer opskriften og billeder :)
Tid: 1 time. Tørretid, skum: 1 time. Antal: Ca. 20 små eller 12 store.
Du skal bruge:
- 200 g marcipan
- 300 g mørk chokolade, gerne med ca.62 % kakaoindhold
- 3/4 dl vand
- 300 g sukker
- 75 g glukosesirup
- 1/2 vaniljestang
- 3 æggehvider, pasteuriserede
- 1 spsk sukker
Drys
- fx. kokosmel, frysetørrede hindbær, krymmel, guldstøv eller sigtet flormelis
- Form en lang rulle af marcipanen (hvis den ikke allerede har form som en rulle), og skær runde skiver af den i 3 mm's tykkelse. Læg marcipanskiverne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 3-5 minutter ved 200°, til de er lidt lysebrune i kanten. Lad dem køle af på bagepladen. pensl marcipanen med smeltet mørk chokolade.
- Bring vand, sukker, glukosesirup og vaniljekorn i kog i en kasserolle. Lad denne sukkerlage koge, til den er 117° varm-brug gerne et stegetermometer (eller et sukkertermometer) til at tjekke den nøjagtige temperatur. Hvis du ikke har et termometer, der kan måle så høj en temperatur, kan du vurdere temperaturen på, at sukkerlagen skal begynde at blive en smule lysebrun i farven.
- Pisk æggehviderne sammen med 1 spsk sukker, til det lige skummer godt op. Pisk den 117° varme sukkerlage i æggehviderne ved lav hastighed. Sæt hastigheden op igen, og pisk i ca.15 minutter, til sukker-æggehvidemassen er kølet helt af. Det kræver en el-pisker med gode, kraftige piskeris. Har du en rigtig røremaskine med piskeris, er den absolut at foretrække.
- Sæt evt. en tyl med stort hul på sprøjteposen, eller brug bare sprøjteposen uden tyl. Fyld æggehvideskummet i en sprøjteposen, og tryk en tyk skumtop ud på hver marcipanbund. Forsøg at toppe dem op så godt som muligt. Lad dem stå på køkkenbordet i 1 time - så tørrer overfladen, og de bliver nemmere at duppe i chokolade.
- smelt chokoladen over vandbad i en ikke alt for stor skål, så du får et dybt lag chokolade at dyppe i. Dyp flødebollerne i chokoladen. Stil dem på et fad med bagepapir, og drys straks med den valgte pynt. Stil straks fadet i køleskabet, og lad chokoladen stivne.



det må jeg prøve!
SvarSletHihi ja den er også rigtig god <3
SvarSlet